ВСТУПНА КАМПАНІЯ. З 1 липня 2013 року розпочався прийом документів від вступників до вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів України незалежно від форми підпорядкування. За повідомленням Оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я з питань проведення вступної кампанії, підготовка працівників галузі здійснюється мережею вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів I––IV рівнів акредитації сфери управління МОЗ, що включає 15 медичних університетів (академій), дев’ять з яких мають статус національних, три академії післядипломної освіти безпосередньо підпорядковані МОЗ. Крім того, вступна кампанія відбувається у 72 медичних коледжах, 38 медичних училищах та інституті медсестринства.

У міністерських вишах за державним замовленням навчаються 25 тисяч 332 студенти (лікарів — 23 758, провізорів — 831, бакалаврів — 60, молодших медичних спеціалістів — 620, фармацевтів — 60).

У 2013 році, як і в минулі роки, пріоритетом залишається підготовка спеціалістів за фахом «Лікувальна справа» для потреб галузі охорони здоров’я у підготовці лікарів загальної практики — сімейних лікарів. На відміну від інших галузей, медичне відомство не зменшило обсяги державного замовлення на підготовку лікарів у 2013 році.

Таким чином, з метою пріоритетного укомплектування центрів первинної медико-санітарної допомоги спеціалістами з фаху «Загальна практика — сімейна медицина» у 2013 році передбачений план прийому студентів для навчання за спеціальністю «Лікувальна справа» до 3500 осіб (у 2011 році — 2888 осіб), за спеціальністю «Педіатрія» до 788 осіб та «Медико-профілактична справа» до 200 осіб (у 2011 році — 600 осіб), повідомляє прес-служба МОЗ. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»