КОРУПЦІЯ. Білоцерківський міськрайонний суд Київської області засудив начальника управління культури і туризму Київської облдержадміністрації депутата Київської обласної ради до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомили в прес-службі СБУ, чиновника, а також його спільника визнали винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Посадовець та посередник були затримані співробітниками СБУ 7 червня 2011 року «на гарячому» під час отримання хабара в сумі 240 тис. дол. США за надання висновку про погодження генерального плану розширення меж одного з населених пунктів Київської області на предмет відсутності на території історичних та культурних пам’яток, що охороняються законом.

Колишнього начальника управління Київської ОДА також позбавлено 4-го рангу державного службовця та позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків. Посередника у отриманні хабара засуджено до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ера fm