МЕТА. Новий індекс інвестиційної активності, створення якого ініціювала Державна податкова служба, порівнюватиме український бізнес насамперед із європейським та американським. Про це голова відомства Олександр Клименко заявив під час зустрічі з президентом Європейської Бізнес Асоціації Томашем Фіалою.

«Ми формуємо податкову політику в європейському тренді. Це стосується і наших зусиль як регулятора інвестиційного клімату. Залучаючи провідних фахівців-соціологів, податкова прагне мати адекватні знання про поточну ситуацію і вплив глобальних тенденцій на нашу економіку», — пояснив фахівець.

Нині в Україні використовують кілька індексів, пов’язаних з інвестиційною привабливістю. Однак результати досліджень не задовольняють вітчизняних експертів, оскільки не включають аналізу українського бізнесу. Тож пропонується створення нового індексу. Олександр Клименко додав, що «діагностику» української економіки планують проводити принаймні двічі на рік, повідомляє прес-служба ДПС.

Щопівроку проводитиметься аналіз українських та іноземних підприємств усіх форм власності, визначатиметься їх специфіка, тенденції розвитку. Це дасть змогу виявити регіональні особливості інвестиційного клімату, отримати повноцінну економічну мапу України.