СІЛЬСЬКА МЕДИЦИНА. Цими днями в Корсуні-Шевченківському, що на Черкащині, за ініціативою жителів семи сіл району обговорювалася проблема можливої реорганізації Стеблівської дільничної лікарні, яку районна влада мала намір перетворити в амбулаторію сімейної медицини. Колишня земська, а потім дільнична лікарня, якій незабаром виповнюється сто років, обслуговує щороку майже сім тисяч хворих із самого Стеблева та навколишніх сіл. Пропонувалося також створити  центр соціальної реабілітації людей похилого віку, фінансування якого могла б узяти на себе держава.

Люди, однак, не сприйняли пропозицій щодо такої реорганізації. Та й медичний персонал, як зауважила головний лікар закладу Людмила Шевченко, проти таких перемін, адже позбавлення дільничної лікарні її нинішнього статусу залишить сільських жителів без повноцінного лікування,  переконана вона.  Денний стаціонар зовсім не влаштує селян, адже мешканці з далеких сіл після процедур залишатимуться просто на вулиці й без гарячого харчування. До того ж під скорочення потрапляють 16 працівників лікарні.

Як розповів уже після зборів жителів сіл голова Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Анатолій Івашкевич, після детального вивчення питання та обговорення його з жителями сіл від намірів щодо реорганізації закладу відмовилися.

— Ми керувалися тільки одним, — наголосив він, — аби людям було краще. Якщо існуюча лікарня їх задовольняє, хай лишається все так, як було раніше. Реформи ж робляться не заради реформ, а для людей.