ТУРБОТА. Торік у зеніті літа вся Україна почула про далеку поліську Дубровицю: підступний вогонь накоїв там непоправного, забравши 16 людських життів. То були пацієнти місцевого територіального центру соціального обслуговування населення — чиїсь батьки та матері, яким випала «державна» старість. В уряді не гаяли ні хвилини: на місце трагедії того ж дня прибув віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко, а вже наступного на засіданні Кабміну виділили 7 мільйонів гривень на створення належних умов для нинішніх та майбутніх пацієнтів центру.

За неповні три місяці збудували нове приміщення для стареньких у ландшафтній зоні села Висоцьк того ж району, де на кожного пацієнта припадає вже не 4, а 10 кв. метрів комфортної й затишної території. Тут усе — від пожежної сигналізації до побутової техніки — відповідає вимогам навіть не сьогоднішнього, а вже завтрашнього дня.

Водночас за кошти, які спрямував на Рівненщину уряд, у тому ж Дубровицькому районі вдалося реалізувати ще один хороший і, головне, потрібний людям проект: у селі Милячі відчинила двері нова амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Це теж найсучасніший заклад, де є стомат- і фізкабінети, денний стаціонар, необхідне обладнання. Жителів шести сіл (а це майже 4 тисячі чоловік) обслуговують 15 медпрацівників, серед яких чотири лікарі.