Зустріч із Маршалком Сенату Республіки Польща Богданом Борусевичем та Головою Сейму Литовської Республіки Лоретою Граужинєнє Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк розпочав словами подяки від імені вітчизняного уряду — за підтримку територіальної цілісності України та її незалежності, яку було висловлено країнами-членами ЄС, насамперед Литвою та Польщею.

Арсеній Яценюк окремо висловив сподівання, що цього тижня буде підписано політичну частину Угоди по асоціацію між Україною та Європейським Союзом: «Це те, чого чекають українці. Це те, за що мільйони вийшли на вулиці. Це те, за що Небесна Сотня поклала своє життя — за європейське майбутнє України».

А Маршалок польського Сенату підкреслив, що візит до України відбувається в особливий час — коли країна перебуває в надзвичайному стані, пов’язаному з актом агресії, здійсненим сусідньою державою. Воно, за словами посадовця, викликає велике занепокоєння у країнах-членах ЄС, в інших сусідніх державах.

У свою чергу Богдан Борусевич зазначив, що звинувачення з боку російської сторони на адресу України щодо дискримінації російськомовних громадян не обгрунтовані. Адже немає фактів дискримінації інших національних меншин в Україні. Тут, наприклад, проживає 30 тисяч громадян з польським корінням. І польська сторона не має ніяких сигналів, щоб будь-хто погано ставився до їхніх громадян.

Арсеній Яценюк підтвердженням цих слів назвав російську мову спілкування під час зустрічі з делегацією Сейму Литви і Сенату Польщі, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

А Голова Сейму Литви підкреслила, що ця країна разом з іншими Балтійськими державами засуджує акт агресії стосовно України з боку Росії. Говорячи про так званий референдум у Криму, Лорета Граужинєнє зазначила: «Увесь світ зараз бачить, що відбувається спроба перемальовування політичної карти».

Вона висловила підтримку Україні та наголосила, що Литва готова допомогти Україні після підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»