НАДЗВИЧАЙНА ПОДІЯ. У місті Рубіжне Луганської області на робочому місці отруїлися 22 співробітниці підприємства, яке шиє джинсовий одяг відомого бренда. Госпіталізовано 17 працівниць фабрики. Двоє з постраждалих вагітні. 

«У всьому винна «мокра» шовкографія, яка надходить до нас, здається, з Луганська. Футболки з таким оздобленням шили для дітей 8—13 років. Майже всі працівники зміни, надихавшись випарами фарби нанесеного малюнка, відчули себе погано. Нам оголосили додаткову перерву. Але після неї багатьом стало ще гірше. Почалися рвотні рефлекси. Ось тоді всіх і повезли в лікарню. Сьогодні нас відвідав міський голова, приносили нам кефір. Були і представники профспілок, лікар фабрики. Керівників фабрики не було», — розповіли швачки, які опинилися в лікарні Рубіжного.

Медики обіцяють, що пацієнток швидко поставлять на ноги. «Діагноз постраждалих — гостре отруєння невідомою речовиною, інгаляційний тип. Стан постраждалих стабільний», — розповів керівник управління охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Павло Малиш. Він наголосив, що на підприємстві є служба, яка повинна контролювати якість тканини.

За даними прес-служби МНС України, працівники обласної СЕС намагаються визначити речовину, яка викликала масове отруєння. Причину ситуації з’ясовують  Держгірпромнагляд та облпрокуратура.