На Вінниччині сильні морози відправили на лікарняні ліжка кількох краян. Так, у Літинському районі жінка відморозила пальці правої руки, а в Чернівецькому пенсіонерка зазнала переохолодження. Щоб допомогти людям вберегтися від морозу, в найбільших містах відкрили мобільні пункти обігріву. За інформацією начальника ГУ ДСНС в області Руслана Шевчука, вони діють у Вінниці, Гайсині, Жмеринці, Хмільнику, Козятині, Могилів-Подільському, Немирові, Тульчині та Ладижині.

У Вінниці в наметі біля центрального автовокзалу цілодобово перебувають майже два десятки осіб, переважно безхатченків. Окрім притулку, вони отримують їжу, одяг та медичну допомогу. Роботі пунктів обігріву сприяє місцева влада, представники Червоного Хреста і волонтери. Діє й соціальний патруль з числа рятувальників і працівників соцслужб, які розшукують безпритульних і забирають їх до теплих наметів.

Допомагає людям і обласний центр реінтеграції бездомних громадян, до якого може звернутися будь-який громадянин України, а також іноземці та особи без громадянства, що не мають житла. При всіх 33 відділеннях центру на зимовий період створено пункти обігріву, працюють пункти прийому та видачі теплого одягу, що був у вжитку. Також центр виявляє бездомних громадян і направляє їх у спеціалізовані заклади соцзахисту та охорони здоров’я.