ПРЯМИЙ ЗВ’ЯЗОК. Під час одного з онлайн-спілкувань у соціальній мережі Фейсбук до Прем’єр-міністра Миколи Азарова звернулися молоді люди з проханням допомогти їм у працевлаштуванні на державну службу. Глава уряду пішов назустріч своїм респондентам і запропонував надсилати резюме на його електронну пошту.

«Нам потрібні розумні кадри. Якщо людина відповідає вимогам держслужбовця і в неї є досвід роботи, нехай надсилає інформацію про себе. Ми зарахуємо її до кадрового резерву, і людина зможе отримати посаду державного службовця в органах виконавчої влади або в Кабінеті Міністрів».

У департаменті кадрового забезпечення Секретаріату КМУ повідомили, що цією можливістю скористалися багато осіб. «Люди надіслали понад 900 звернень. Всі вони були нами детально розглянуті та направлені до відповідних органів», — зазначили фахівці. За результатами розгляду надісланих резюме частину кандидатів зараховано до кадрового резерву на посади державних службовців Секретаріату Кабінету Міністрів.

Крім того, за дорученням Прем’єр-міністра 328 резюме кандидатів відправлено центральним органам виконавчої влади (134 резюме), Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям (194 резюме). Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, всі резюме направлені для розгляду та включення до кадрового резерву на посади державних службовців з урахуванням вимог, визначених Положенням про формування кадрового резерву для державної служби.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»