КВІТКОВА СТОЛИЦЯ. Для квіткового оформлення міста використають 15 мільйонів квітів. Про це УНН повідомили в прес-службі КМДА.

«Фахівці комунальної організації "Київзеленбуд» розробили комплекс заходів з озеленення та квіткового оформлення міста», повідомив під час засідання Громадської гуманітарної ради повідомив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Микола Назаренко.

Так, заплановано здійснити квіткове оформлення близько 2 тис. 500 опор зовнішнього освітлення. А враховуючи, що цьогоріч Київ приймає ЄВРО-2012, фахівці визначили сім основних напрямків, які ведуть до НСК «Олімпійський», де влаштують площинні та об’ємно-просторові квітники та встановлять близько 300 вертикальних конструкцій з ампельними квітами.

Загалом упродовж поточного року фахівці «Київзеленбуду» для квіткового оформлення столиці планують використати 15 млн квітів, у тому числі – 75 тис. ампельних.

«Ми плануємо здійснити квіткове оформлення мостових переходів, зупинок міського транспорту та спільно з мешканцями столиці оформимо балкони квітами та проведемо конкурс на найкращий квітучий балкон. Більше того, у наших планах – влаштувати на схилі вулиці Інститутської клумбу зустрічаючого міста, ескіз якої, до речі, вже погоджено з УЄФА», – зауважив Микола Назаренко.

За словами генерального директора КО «Київзеленбуд» Миколи Назаренка, 80% квітів виростять у оранжереях районних комунальних підприємств з утримання зелених насаджень.

Уже в березні-квітні вздовж лісових масивів при в’їзді у місто фахівці висадять понад 30 тис. квітучих кущів, період цвітіння яких припадає на травень-червень.

«Зважаючи на великий обсяг робіт, які нам необхідно виконати, ми запрошуватимемо до співпраці школярів та активну студентську молодь, яка спеціалізується в галузі озеленення та благоустрою. Ми плануємо капітально відремонтувати газони, а також влаштувати на 26 об’єктах стаціонарні поливно-зрошувальні системи. Безперечно це не забезпечить 100% полив, саме тому ми влаштуємо локальні свердловини та організуємо забір води з водойм. Крім того, закупимо необхідне обладнання та задіємо всі поливно-мийні машини, наявні резервуари для поливу, які будуть встановлені на тракторні причепи», – додав Микола Назаренко.