МЕДИЦИНА. Крим зайняв 2-ге місце в Україні по кількості установ охорони здоров'я, яка відповідає статусу «Лікарня, доброзичлива до дитини». Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я автономії , посилаючись на дані організаційно-методичного моніторингового центру  Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ».

У Міністерстві повідомили, що на сьогоднішній день в Криму налічується 36 таких медустанов. Наприклад,   в кінці минулого року  статус «Лікарні, доброзичливої  до дитини» отримали Сакське територіальне медичне об'єднання та центральна районна лікарня Бахчисараю. Але зупинятися на досягнутому у відомстві не збираються. Вже цього року планується провести сертифікацію Радянської центральної районної лікарні.

Нагадаємо, що проект «Лікарня, доброзичлива  до дитини» працює в Україні з 1991 року. Ця ідея була ініційована Всесвітньою організацію охорони здоров'я і Міжнародним дитячим фондом ЮНІСЕФ. Мета проекту – впровадження в широку практику рекомендацій по допомозі породіллі і програми підтримки та заохочення грудного вигодовування.