Довгобудів у Запорізькій області немало. Питання щодо них обговорили в Приморському районі, бо саме його включено до урядової програми фінансування й надано відповідні проекти на розгляд європейських фінустанов.

Нинішнього року постановою Кабміну цьому району передбачено 48,8 мільйона гривень на чотири об’єкти. Серед них — незавершене будівництво КП «Приморська центральна райлікарня» з поліклінікою вартістю 30,9 мільйона. Його розпочали 2011 року, але освоєно за такий тривалий час всього 8,1 мільйона гривень. В. о. голови Запорізької ОДА Костянтину Брилю показали зроблене: будівля вже з покрівлею, є внутрішнє освітлення, каналізація, вентиляція тощо. Інші об’єкти цьогорічного фінансування: ЗОШ №2 та сімейний гуртожиток, де місцева влада планує облаштувати 50 квартир для соціальних працівників і переселенців зі сходу України.

Костянтин Бриль нагадав, що керівництво країни наполягає на фінансуванні насамперед об’єктів, готових на 50% і більше. Тому, за його словами, завершуватимуть розпочате, щоб покінчити з довгобудами до кінця 2016 року.

А освоєння коштів жорстко контролюватимуть, аби не було крадіжок і махінацій, щоб люди нарешті отримали об’єкти, на які сподіваються не один рік.