Станом на ранок вівторка в Україні залишаються без струму 284 села і міста, повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Проблеми з електропостачанням виникли через негоду — пориви вітру, налипання снігу та зледеніння.

Найбільше знеструмлених населених пунктів — на Херсонщині (понад сотня) та Миколаївщині. Загалом знеструмлені села є у восьми областях, особливо південних та центральних, де проходить сніговий циклон.

Аварійні бригади обленерго працюють над тим, щоб відновити електропостачання, зазначають у ДСНС.

Водночас Укргідрометцентр прогнозує негоду і у вівторок.

«19 січня в Україні, крім західних областей, пориви вітру 15—20 м/с, хуртовини, у східних областях місцями ожеледь», — йдеться у повідомленні центру.

У ДСНС закликають водії відмовитися від міжміських переїздів без крайньої потреби. За останні дні зі снігових заметів врятували сотні машин.

Зокрема на Полтавщині поблизу села Новоселиця Семенівського району в понеділок рятувальники витягли з кювету машину швидкої, у якій перебувала вагітна жінка.

«Прибувши на місце події рятувальники за допомогою троса витягли автомобіль із кювету та відтягли на безпечну ділянку проїзної частини, але у зв’язку з заметами на автодорозі, жінку було доставлено до Семенівської лікарні пожежним автомобілем», — йдеться у повідомленні ДСНС.

ВВС-Україна