РЕКОНСТРУКЦІЯ. Київський ЦУМ, реконструкція якого триватиме до осені 2014 року, збереже формат універмагу. 

Про це розповіла прес-секретар ТОВ «ЕСТА Холдинг» Марина Макарова, передає УКРІНФОРМ.

«ЦУМ збереже формат універмагу, в якому також планується розмістити продуктовий магазин і місця громадського харчування», – відзначила вона.

За словами прес-секретаря, під час реконструкції торгові площі ЦУМу буде розширено за рахунок більш раціонального використання території внутрішнього двора, але фасад будівлі споруди 1938 року буде збережено у незмінному вигляді.

Працівники центру будівельних матеріалів https://klinkerbud.com.ua стверджують, що облицювання фасаду клінкерною плиткою додасть будівлі витонченності.

Макарова підкреслила, що для розробки нової концепції ЦУМу було залучено консультантів світового рівня. Зокрема, проектування реконструкції внутрішньої частини було доручене відомому англійському архітектурному бюро Benoy.

Нагадаємо, що ЦУМ закрився на реконструкцію 1 лютого 2012 року, коли закінчився термін договорів з орендарями його торгових площ.

Київський ЦУМ увійшов до складу групи ЕСТА в 2010 році. «ЕСТА Холдинг» був створений у 2008 році компанією System Capital Management.