КРИЗА ЄВРОЗОНИ. Аби отримати гроші від Євросоюзу та МВФ, Греція наважилася на відчайдушний крок, – уряд ухвалив рішення скоротити 30 тис. бюджетників. 

Сьогодні грецький міністр фінансів має представити у парламенті проект бюджету на наступний рік. Проте уже напередодні стало відомо, що фінансові показники країни не задовольняють вимог, які висунули міжнародні кредитори. Замість запланованого на 2012 рік зростання, грецька економіка зазнає близько 2% падіння. Обтяжена величезним боргом Греція не змогла також виконати завдання обмежити бюджетний дефіцит.

Кредитори незадоволені, і хоча німецький парламент на минулому тижні дав «зелене світло»грецькій допомозі, у таборі Меркель лунають непоодинокі заклики виключити Грецію із єврозони.

Невиконання вимог позичальників Греція пояснює небувалим економічним падінням. Водночас кредитори зазначають, що країна не спромоглася втілити конче необхідні структурні реформи.

Однак Греція будь-що має переконати ЄС, МВФ та євроцентробанк видати наступний транш у 8 млрд євро, інакша країна збанкрутіє вже за кілька тижнів.

Пересічні греки вкотре протестують проти заходів економії, сьогодні 6-годинний страйк оголосили транспортники. 

Copyright © 2011 euronews