ХАРАКТЕР. Луганські школярі не мають наміру втрачати лідерство у чемпіонаті України серед юніорів з пішохідного туризму.

Цієї зими вперше юнаки з Луганщини здійснили водний похід ІІІ категорії складності по річці Черемош та пішохідний похід ІІІ категорії складності по Карпатах та Криму. Зараз підбито підсумки обласного етапу чемпіонату України з туристських спортивних походів серед учнівської та студентської молоді. І фахівці стверджують, що рівень підготовки істотно поліпшився порівняно з попередніми роками.

Перше місце в загальному заліку посіли юні туристи Сєвєродонецького центру туризму, які здолали Черемош. Може, вони підхоплять естафету перемоги на всеукраїнських змаганнях? Адже влітку саме збірна команда з Луганщини стала лідером 40-го чемпіонату України серед юніорів з пішохідного туризму. Щоправда, кістяк її складали вихованці Розкішнянської спеціалізованої середньої школи, обласного центру дитячо-юнацького туризму та Ровеньківського центру туризму, краєзнавства і спорту.

У «крос-поході», на «смузі перешкод» та взагалі на всіх етапах змагань-2011 обласна команда завоювала І місце. І титули найшвидших дівчини та юнака Україні дісталися луганчанам — Анастасії Нарожній та Костянтину Павленку. Тренер вважає, що «саме командний дух і допоміг перемогти». А Наталія Павленко, мама «найшвидшого юнака України», з гордістю за сина пояснює: «Дванадцять місяців лише вузли в’язати вчився. А взагалі шість років як їздить на тренування». І хоча рахунок медалям і кубкам у луганських юних туристів вже пішов на десятки, зупинятися неможливо: дорога кличе.