ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Україна рано чи пізно повинна стати членом Європейського Союзу, що дасть змогу розширити зону стабільності на всю європейську територію.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Генрик Літвін в ефірі телеканалу ТВі, передає УКРІНФОРМ.

Оскільки Україна завжди була частиною Європи, то повинна бути рано чи пізно і частиною Євросоюзу. І лише тоді усім нам буде спокійно і безпечно, усім у ЄС, коли вся європейська територія буде в Євросоюзі, у зоні стабільності, в зоні економічного процвітання», – переконаний Генрик Літвін.

Посол наголосив, що саме такі міркування є причиною підтримки Польщею усіх кроків України до євроінтеграції.

«Для Польщі є лише одна позитивна перспектива, яка дає гарантію стабільності регіону Європи – це вхід України і Білорусі до європейської зони стабільності, економічної і політичної», – сказав він. А цю зону стабільності, на переконання польської сторони, гарантує саме Європейський Союз.

Водночас польський дипломат підкреслив, що вибір, зрозуміло, залишається за Україною.

«Ми можемо тільки допомагати, підказувати, передавати свій досвід. Нам здається, що він корисний і цікавий для України», – сказав Г. Литвин.

Посол наголосив і на великій спільній українсько-польській історії. Саме це, на його думку, дозволяє Польщі краще, ніж іншим країнам Європи, знати, що Україна є частиною європейської території.