Торік Харківщина додатково отримала до зведеного бюджету 4,5 мільярда гривень. Ці надходження до 454 місцевих бюджетів області, за словами голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, стали можливими завдяки проведеній у 2015 році фінансовій децентралізації. Усі кошти було спрямовано на будівництво важливих для громад об’єктів та поліпшення інфраструктури.

«Ми в Харківській області відновили будівництво метро за рахунок фінансів місцевих бюджетів — ані копійки з державного бюджету не отримали. Будують філармонію, і плануємо, що вже в першому півріччі 2016-го цей об’єкт буде здано. У Барвінківському районі відновили аварійний міст, який люди просили років п’ятнадцять. Триває газифікація сіл. Завдяки коштам, що залишилися на місцях, торік відкрили 8 дитячих садків», — сказав керівник облдержадміністрації, наголосивши на змозі регіону самостійно розпоряджатися цими фінансами.

Ігор Райнін підкреслив, що це вперше за історію незалежності України влада відмовилася від своїх централізованих повноважень на користь регіонів, і в запропонованих змінах до Конституції він бачить таку саму послідовну лінію, що піде на користь громадам і, безперечно, є позитивом.