АВАРІЯ. Теплотраси Краматорська Донецької області таки не витримали випробування морозом: після двох аварій центр великого міста (170 тисяч жителів) тимчасово залишився без тепла. Всього теплопостачання припинилося до 191 житлового будинку, 6 шкіл, 5 дитсадків та 4 лікарень. Вже через три години ремонтні бригади впоралися з пошкодженнями, проте повернення тепла до житлових багатоповерхівок та об’єктів соціальної сфери відбувалося не так швидко.
«Місцеві керівники сподівалися справитися власними силами і навіть вчасно не повідомили про аварію, – зазначив голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький. – Зараз триває підключення будинків до теплопостачання і, я вважаю, ми цю ситуацію виправимо і не залишимо місто без тепла».
За умов зниження температури – вночі було до мінус 20 градусів, мешканці аварійних будинків грілися здебільшого з допомогою електронагрівачів. До такого ж способу вдавалися й у дитячій лікарні, де перебували 133 малих пацієнтів, з яких 23 – новонароджені. За словами медиків, температура в палатах трималася на рівні 18-20 градусів, а у відділенні для новонароджених на пару градусів більше. «Повезло» учням місцевих шкіл, які в цей час вже перебували на тимчасових канікулах, а два дитсадки оперативно підключили до теплопостачання за резервною схемою. 
Частина будинків все ще залишалася без теплопостачання (надвечір у вівторок таких було 64), та їх мешканців намагалися не залишити наодинці з холоднечею. Міністр МНС України Віктор Балога дав розпорядження обласному управлінню міністерства розгорнути в Краматорську 15 пунктів обігріву та мобільний госпіталь на той випадок, якщо ремонтні роботи затягнуться. «Жодна система житлового фонду та соцкультпобуту не розморожена, бо після аварії тут своєчасно скинули теплоносій, – повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Валерій Лукашенко, який на місці керує ліквідацією наслідків аварії. – Зараз все під контролем, продовжується керований робочий процес і невирішених питань немає».
Вранці в середу ремонтним бригадам залишилися підключити до теплопостачання ще десяток житлових будинків. А ось назвати остаточні строки повернення тепла до всіх без винятку споруд фахівці поки утримуються. Адже зараз вони не форсують темпи робіт, а роблять ставку на якість і намагаються уникнути чергових аварій.