ПРАВОПОРЯДОК. На Дніпропетровщині активно шукають відповідь на це запитання. Правоохоронці вживають заходів для встановлення і затримання зловмисника, який у ніч напередодні Водохреща зухвало спалив службовий автомобіль дорожнього патруля «Део Ланос». На ньому в Дніпродзержинську виїхав на нічне чергування екіпаж ДПС. Автівка була обладнана проблисковими маячками та бортовими логотипами і написами, що ясно вказувало на належність до підрозділів ДАІ.

Як повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області, близько третьої ночі на перехресті у Баглійському районі міста працівники ДПС ДАІ помітили, як по проспекту Аношкіна з боку вулиці Чапаєва в напрямку Колеусівської рухається автомобіль ВАЗ. Їхала машина таким чином, що викликала підозру у спроможності водія керувати транспортним засобом. Підозра виявилася небезпідставною. Водій ВАЗу проігнорував сигнал дорожнього інспектора про зупинку, який був поданий жезлом, що світиться. Тому міліцейський патруль почав переслідувати порушника.

Коли його наздогнали і перевірили, з’ясувалося, що водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Один із інспекторів взяв у нього документи і водійське посвідчення, потім почав у службовому автомобілі перевіряти правопорушника за наявними базами. А другий залишився біля затриманої машини. В цей час до патрульного «Ланоса» підбіг невідомий і чомусь кинув у заднє скло скляну пляшку з легкозаймистою речовиною із запаленим гнотом. Скло розбилося, вогненосна пляшка потрапила до салону – і авто загорілося. Загадковому ненависнику ДАІ вдалося втекти. А всі спроби інспекторів врятувати службову машину виявилися марними, і вона повністю згоріла. Потерпілих, на щастя, нема.

З приводу цієї надзвичайної події Головне управління МВС України в Дніпропетровській області проводить службове розслідування.