У Вінниці на дев’ять одиниць спеціальної техніки, яка прибирає вулиці, встановили GPS-навігацію. Цієї зими новинка працювала в тестовому режимі й добре зарекомендувала себе на спецавтомашинах зима-літо «Глобус-Жилетте» та сміттєвозах. Наявність GPS-датчиків (один коштує 3300 гривень) сприяє підвищенню дисципліни водіїв, дає змогу комунальному підприємству «Вінницьке шляхове управління» контролювати місцезнаходження техніки та забезпечувати управління маршрутами руху. Контроль за технікою може здійснювати і департамент комунального господарства та благоустрою міської ради. 

Загалом у шляховому управлінні 42 одиниці техніки. Вінницький міський голова Сергій Моргунов поставив завдання до 1 травня  GPS-навігацію встановити на всій спецтехніці, крім того, обладнати її контролерами використання пального.

«Ця система дасть змогу відстежувати згідно з регламентом рух спеціальної техніки, простої, які можуть бути, а також використання пального. Це буде дисциплінувати водіїв та допоможе комунальному підприємству використовувати людський і механічний ресурс ефективніше», — зазначив керівник міста. 

Після того як GPS-навігацією будуть обладнані всі спецавтомобілі КП «Вінницьке шляхове управління», розпочнеться її встановлення на техніці інших комунальних підприємств міста.