СПІВРОБІТНИЦТВО. Народи України та Ізраїлю віддають данину пам’яті трагічному дню спільної історії — трагедії у Бабиному Яру, яка забрала життя тисяч людей. На цьому наголосив Президент Віктор Янукович у ході зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Держави Ізраїль Авігдором Ліберманом. Розмова відбулася після спільного вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру.

«Сьогодні в Україні мирно живуть багато національностей та представники різних віруючих общин», — сказав Президент. У сучасній Україні, наголосив він, активно ведеться діяльність із запобігання проявам ксенофобії, шовінізму та нетерпимості до інших народів. «Людство робить висновки із трагедії Бабиного Яру, а мученицька смерть тисяч людей залишається в пам’яті», — цитує слова глави держави його прес-служба.

***

З високим гостем зустрівся й Прем’єр-міністр Микола Азаров, який акцентував увагу на прогресі у двосторонньому співробітництві, зокрема в торговельно-економічному та інвестиційному напрямках. За словами Прем’єра, підтвердженням тому є підписання оновленої угоди про захист інвестицій, регулярне проведення засідань міжурядових українсько-ізраїльських комісій, проведення у цьому році бізнес-форуму, продовження переговорів щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем. Це свідчить про значний потенціал відносин між країнами.

Водночас Микола Азаров висловив зацікавлення у поглибленні взаємної співпраці між країнами, закликавши співбесідника активно використовувати всі наявні можливості й потенціал, які є у сфері сільського господарства, машинобудуванні, туризмі, екології.

Глава уряду поінформував віце-прем’єр-міністра Ізраїлю про досягнення результатів у переговорному процесі між Україною та Європейським Союзом про створення зони вільної торгівлі, висловивши сподівання на якнайшвидше підписання відповідної угоди.

У свою чергу Авігдор Ліберман наголосив на важливості встановлення безвізового режиму між країнами, що сприяє розвитку туризму та бізнесу. У сфері інвестиційного співробітництва реалізується проект будівництва медичного діагностичного центру у Вінниці з використанням передових технологій та залученням кращих медичних працівників, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.