ПОДІЯ

В кримському селищі Леніне відкрили сучасний навчально-виховний комплекс на 600 учнів

Ця новобудова з’явилася завдяки реалізації Державної програми соціально-економічного розвитку автономії. У триповерховому приміщенні тепер зможуть навчатися шість сотен школярів. А найголовніше, на думку очільниці кримського освітнього відомства Віталіни Дзоз, — відкриття нової школи дасть змогу позбавитися другої зміни та ліквідує чергу до дитячого садочка. В нове приміщення перейдуть 300 учнів Ленінської школи-гімназії № 2. У Ленінській школі-ліцеї № 1 ліквідують другу зміну і 76 учнів перейдуть у нову школу. А в новому навчальному році планують організувати підвезення ще понад 50 учнів 10—11 класів з найближчих сіл.

Школа змогла здивувати дітей, батьків та гостей не тільки зовнішнім виглядом, а й внутрішнім обладнанням за сучасними вимогами до освітніх стандартів.

Нова школа — завжди дітям в радість. Фото автора 

Першачків чекає навчальний блок з двома навчальними класами, ігровими та спальними кімнатами. Для учнів 2—4 класів передбачено приміщення для групи подовженого дня. Але особливу гордість у керівництва закладу викликають обладнані сучасною цифровою апаратурою лінгафонні кабінети. А для старшокласників буде в радість отримувати знання за допомогою  комп’ютерного комплексу.

Крім того, в школі побудований спортивний зал площею 312 кв. м із сучасним спортінвентарем, зручними роздягальнями та душовими кімнатами.

Приємним подарунком став і актовий зал на 300 місць з демонстраційним екраном та кінопроектною установкою. Кухарі працюватимуть на новенькому обладнанні, а для різних продуктів обладнано окремий цех. Медичний блок включає кімнату психологічного відпочинку, терапевтичний, процедурний та стоматологічний кабінети.

У звільнених після реорганізації приміщеннях проведуть ремонт і переведуть до них Центр дитячої та юнацької творчості. А це дасть змогу прийняти в садок 40 дітей, які перебувають в черзі.