БОРГОВА ЯМА. Майбутнє Іспанії провокує дедалі більше занепокоєння в Європі. Уряд країни вже заявив: через помилку попередників, Іспанія не впишеться у цільовий рівень дефіциту бюджету у 4,4% цього року. Минулорічний показник становив не 6%, як заявляли раніше, а 8,5%.

Тому цього року уряду вдасться його стримати на рівні 5,8%. Зростання не буде – економіка уповільниться на 1,7%. А безробіття в країні сягне 24%. Таким є прогноз іспанської влади.

Поки Іспанія б’є європейські рекорди, в межах країни є свій рейтинг.

Зовсім не почесне перше місце у ньому посідає містечко Пелеас де Абахо. На 250 жителів припадає п'ять мільйонів євро боргу – тобто по 20 тисяч євро на кожного.

Місцеві мешканці у розпачі: «Борг збільшується протягом трьох років, і вирішити проблему зараз неможливо. Без адміністративної або державної допомоги ми не зможемо вибратися із кризи. Ми не переймалися так поки не усвідомили, який борг ми маємо».

Левову частку в ньому забезпечив проект зведення будинку для людей похилого віку. Борги за нього доведеться сплачувати наступним поколінням іспанців.

Copyright © 2012 euronews