ДОБРІ СПРАВИ. Всеукраїнська молодіжна акція «Пам’ятати. Відродити. Зберегти», яка в ці дні проходить  в Запорізькій  області, об’єднала студентство  місцевих вишів    Запорізького національного технічного, Запорізького національного, Запорізького державного медичного, Бердянського державного педагогічного, Мелітопольського державного педагогічного, Таврійського державного агротехнологічного університетів, Запорізької державної інженерної академії для відродження і  захисту  пам’яток історичної та культурної спадщини.

Молоді люди   власноруч  проводять  ремонтні і реставраційні роботи на цих об’єктах,  впорядковують   і облаштовують  місця поховання  невідомих солдатів, братські могили, меморіали, інші об’єкти,  що увічнюють  Перемогу нашого народу  у Великій Вітчизняній війні.

За словами керівника обласного центру праці для  молоді Євгена Рябенка  (підпорядкована йому структура за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту  облдержадміністрації  організувала цю акцію), вихованці вишів області активно попрацювали   у  парках, музеях і  на меморіальних комплексах Запоріжжя, Бердянська, Мелітополя, а також на територіях  Мелітопольського, Чернігівського, Бердянського, Василівського районів, зокрема, в історико-архітектурному комплексі «Запорозька Січ» на Хортиці  та в музеї-заповіднику «Садиба Попова» у Василівці.

— Бажаючих взяти участь в акції виявилося чимало, — зауважив лідер  студентського гурту — голова студкому гуманітарного факультету ЗНТУ Вадим Кєда. – Народ збираємо сарафанним радіо. Та розмістили інформацію  в соціальних мережах Інтернету. Молодь хоче знати більше про історичні та пам’ятні місця нашого краю. І  роботи ми не цураємось.

У садибі Попова студенти  з ентузіазмом корчували дикі зарості самосаду, прибирали територію замкового комплексу, пололи квітники, обкопували дерева.

За словами заступника директора обласного центру праці для молоді Світлани Олефір, яка працювала нарівні із студентами,  акція з відродження і  захисту  пам’яток історичної та культурної спадщини, що набула загальнодержавного масштабу,  сприяє всебічному розвитку молоді і, разом з тим,  суттєво покращує стан пам’яток та історичних місць.