ПЕРСПЕКТИВИ. Законопроекти щодо пільгового податкового режиму та інших спеціальних умов для ІТ-галузі необхідно ухвалити найближчим часом. Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час зустрічі з представниками компанії ЕРАМ Systems, яка займається розробкою проектного програмного забезпечення.

За словами урядовця, ІТ-сфера — одна з найперспективніших в українській економіці і може потягнути за собою розвиток інших галузей. «Минулого року обсяг ринку інформаційних технологій досяг близько 1 млрд доларів. У ринку хороший потенціал зростання, який буде реалізований завдяки сприятливішим умовам роботи ІТ-компаній», — підкреслив віце-прем’єр.

Зокрема, Сергій Тігіпко зазначив, що під його керівництвом підготовлено зміни до законодавства, що передбачають впровадження п’ятивідсоткового податку на прибуток підприємств. Податок на доходи фізичних осіб і єдиний соціальний внесок теж пропонується встановити на рівні 5%.

«Саме такі ставки будуть конкурентоспроможними з тими, які діють в Індії, Китаї, що лідирують у сфері ІТ на світовому ринку. І ми докладемо всіх зусиль, щоб наші пропозиції були враховані у Верховній Раді, де зараз розглядаються відповідні законопроекти», — цитує слова урядовця прес-служба Мінсоцполітики.

Звертаючись до представників ІТ-спільноти, Сергій Тігіпко закликав їх брати участь в удосконаленні законодавства, що регулює роботу ІТ-сфери. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»