Більшість людей вважає, що купити мобільний телефон – означає просто визначитися з моделлю, порівняти ціни в різних торговельних точках чи інтернет-магазинах і зробити вибір. Насправді, щоб апарат справно працював і служив вам не один рік, доведеться придбати ще кілька абсолютно необхідних аксесуарів. Як, скажімо, уявити собі роботу стильного гаджета на зразок Samsung Galaxy A5 (2016) без надійного чохла? Від першого ж падіння чи необережного поводження тендітна техніка вийде з ладу і довести своє право на гарантійний ремонт вам аж ніяк не вдасться.

Тож плануючи покупку нового телефону, обов’язково придбайте  кілька  незначних, але таких важливих дрібниць. Це зручно зробити через Інтернет, де є великий вибір якісних аксесуарів, зокрема і до однієї із найпопулярніших моделей телефонів Samsung.

– Дуже часто причиною виходу з ладу мобільних пристроїв є нехтування споживачами елементарними правилами експлуатації техніки, – каже фахівець сервісного центру ремонту цифрової техніки Степан Бабух. – Витративши, скажімо, 10 тисяч гривень на сучасний телефон, люди чомусь забувають придбати до нього за якусь сотню-дві надійний чохол. Але ж чохол потрібен не лише для краси – це захист від падіння, ударів, потрапляння вологи та багатьох інших причин, які можуть зіпсувати мобільні пристрої.

Також раджу встановити на телефон захисну плівку чи допоміжне скло. Плівка надійніше збереже екран від подряпин, скло – від його розбиття. При цьому ціна заміни екрана мобілки буде на порядок вища за ваші витрати на захисне покриття. Не кажучи вже про те, що коли розбивається екран, то може пошкодитися плата телефону та інші компоненти – тоді вартість ремонту буде співмірною з ціною нового апарата.

Найбільш поширена несправність у мобільних пристроях – це потрапляння вологи всередину телефону, – додає фахівець з ремонту цифрової техніки. – Іноді достатньо кількох крапель під час дощу чи снігу, щоб апарат вийшов з ладу. Значною мірою захистити від намокання гаджета зможе «закритий» чохол – тобто такий, що охоплює не лише тильний його бік, а й закривається зверху, як книжечка. Підійдуть також інші типи захисних чохлів на зразок водонепроникних чохлів-кишень, чохлів-поясів, чохлів-сумок, чохлів-браслетів тощо.

А тим, хто веде активний спосіб життя, раджу придбати також тримач для свого пристрою. Скажімо, є спеціальні тримачі для закріплення смартфона на велосипеді. Тоді апарату не будуть страшні вибоїни і тряска при їзді. Адже під час поїздки незакріплений смартфон легко може вислизнути з рук чи з кишені велосипедиста.

Тож подбайте про свою дорогу техніку – і вам не доведеться витрачатися на її ремонт.

Вадим ЛІСОВИЙ
для «Урядового кур’єра»