У рамках четвертої спільної українсько-канадської акції з допомоги пораненим військовослужбовцям Збройних Сил України вже було прооперовано 97 поранених. Про це під час брифінгу повідомила речник Міністерства оборони України — полковник Вікторія Кушнір, передає  УНН.

«У Національному військово-медичному клінічному центрі Міністерства оборони України триває четверта спільна українсько-канадська акція з допомоги пораненим військовослужбовцям Збройних Сил України. До 27 лютого хірурги планують прооперувати близько 50 поранених бійців.... Наразі виконано 183 складних оперативних втручання у 97 поранених», — повідомила пані Кушнір.

Рішення про проведення цих акцій було запропоновано в рамках українсько-канадських консультацій з питань надання допомоги українським військовослужбовцям, пораненим під час АТО, і здійснюється за кошти української діаспори та спецфонду уряду Канади.

«Цього разу канадська сторона також передасть клініці щелепно-лицевої хірургії та стоматології центру спеціальне медичне обладнання та матеріали на суму 700 тисяч канадських доларів (понад 500 тисяч доларів США — ред.)», — повідомила пані Кушнір.