Фото з сайту football.sport.ua

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики визнала  кращою  у світі жінкою-арбітром  2015 року українку  Катерину Монзуль.

За підсумками четвертого щорічного опитування організації, проведеного серед футбольних фахівців 50 країн, наша співвітчизниця з величезним відривом випередила конкуренток: на рахунку Катерини Монзуль 114 балів, а в німкені Бібіани Штайнхаус, яка посіла  друге місце, лише 35 пунктів.

Катерина Монзуль працює на міжнародних матчах з 2005 року, а в 2015-му обслуговувала фінал чемпіонату світу серед жінок США — Японія, а роком раніше — фінал Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок. Найзаповітнішою мрією  нашого  арбітра є бажання  попрацювати на чоловічому фіналі найпрестижнішого клубного футбольного дійства Європи.   

Яскрава представниця елітної категорії арбітрів ФІФА народилася в Харкові. З дитинства захоплювалася футболом, грала за дитячі й молодіжні  команди. Однак у вісімнадцять років, обираючи між кар’єрою  гравця чи арбітра, зупинилася на останньому. За освітою  архітектор. У вільний від суддівства час  багато уваги приділяє тренуванням — хороша фізична форма вкрай важлива для арбітра. Любить спілкуватися з друзями, куховарити і слухати класичну музику.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»