ДОПОМОГА. Завдяки зусиллям Міністерства інфраструктури України стабілізовано ситуацію з проводкою суден через Керченську протоку: станом на 10 лютого Керченська протока відкрита для руху суден, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

За допомогою льодоколу «Капітан Білоусов» зламано льодові тороси товщиною від 1,5 до 2,5 м у Північній частині протоки, що дозволило напередодні,  9 лютого, провести з Азовського моря в напрямку Чорного моря судно вантажопідйомністю 14 тис. тонн.

10 лютого, льодокол «Капітан Білоусов» здійснює проведення суден у напрямку на південь (по одному-два). За розрахунками, за добу він проведе вісім суден.

По завершенню виведення суден із Азовського моря буде сформовано караван у Південній частині протоки у складі 8-9 суден, які прослідують у напрямку Маріуполя.

Ситуація зі здійсненням льодової проводки знаходиться під контролем Міністерства інфраструктури України і старшого льодового координатора.

Зауважимо, проводка суден по Керченській протоці не здійснювалася лише 6-7 лютого у зв’язку зі складними погодними умовами: швидкість вітру сягала 32 м/с.