ОЦІНКА

Державний центр сертифікації та експертизи зерна та продуктів його переробки Держінспекції сільського господарства провів експертизу зразків китайської гречки та крупи з неї, на постачання якої в Україні укладено контракти. Досліджено чотири зразки - гречка (сировина), смажена, слабосмажена і несмажена гречана крупа.

Під час експертизи встановлено, що гречка відповідає 1-му класу, а смажена, слабосмажена і несмажена гречана крупа -1-му сорту. Всі зразки відповідають продовольчому призначенню для споживання населенням, повідомляє Укрінформ.

"Результати вказують на те, що ця гречка істотно не відрізняється від вітчизняної", - зазначив голова Державної інспекції сільського господарства Микола Поєдинок. Він додав, що близько 800 тис. тонн із мільйона тонн гречки, яку виробляє Китай, використовується для продовольчих потреб, і країни ЄС сьогодні експортують гречку з Китаю, зокрема для дієтичного та дитячого харчування.

Державній інспекції сільського господарства доручено систематично контролювати якість гречки за фактом поставки в Україну.