КНИГА. Сьогодні в Українському домі відкривається VII Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок, організатором якої є Держкомтелерадіо. Експозиції 112 вітчизняних та зарубіжних видавництв з Росії, Білорусі, Ірану, Азербайджану тощо розмістяться на площі  в 1800 квадратних метрів.

— Українське книговидання представлено тут не лише потужними столичними видавництвами, а й обласними, — розповідає голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович. — Тож відвідувачі на власні очі можуть переконатися, що українські видавці вистояли в період економічної кризи, що в областях теж вирує культурне життя і створюються цікаві видавничі проекти.

Починаючи з минулого року на виставці запроваджено статус почесного гостя. Цього року цей статус отримала Республіка Болгарія.

— Болгарія вже вп’яте бере участь у Київській книжковій виставці, — зазначив представник Всесвітньої асоціації болгар Венцеслав Відінські-Райлеску. — Цього року ми привеземо вдвічі більше книжок, ніж торік, — 1550 примірників. Насамперед це історичні книжки, твори болгарських класиків та сучасних авторів, дитяча література та видання з медицини, що вийшли в Болгарії українською, російською та болгарською мовами.

Різноманітна програма книжкового форуму передбачає протягом трьох виставкових днів понад 100 заходів — презентацій, автограф-сесій, «круглих столів» тощо. Також відвідувачі виставки матимуть змогу придбати у вітчизняних видавців книжкові новинки за цінами виробника.