ПЕРСПЕКТИВА. Міністерство інфраструктури підготувало проект розпорядження Кабінету Міністрів «Про схвалення Концепції Програми будівництва та розвитку мережі метрополітенів на 2011—2020 роки».

А вже на основі Концепції планується розробити Державну програму будівництва та розвитку мережі метрополітенів на 2011—2020 роки, аби забезпечити потреби жителів Києва, Дніпропетровська, Донецька і Харкова та їх приміських районів у високоякісних і доступних перевезеннях.

Зокрема, в мережі столичного метрополітену пропонується додатково ввести в експлуатацію 26 станцій, чотири пересадкові вузли, два входи (виходи) на діючих станціях, другу чергу електродепо «Харківське», три електродепо, майстерні з ремонту ескалаторів, колії для обкатки вагонів довжиною 1,2 км і тягову підстанцію.

У Дніпропетровську заплановано ввести в дію другу пускову ділянку метрополітену від станції «Вокзальна» до станції «Жовтнева» у складі трьох станцій довжиною 4,01 км.

У Харкові заплановано ввести в експлуатацію ділянку Олексіївської лінії від станції «Олексіївська» до станції «Перемога» довжиною 0,61 км із однією станцією і від станції «Метробудівельників ім. Ващенка» до станції «Одеська» довжиною 3,47 км у складі двох станцій; ділянку Салтівської лінії від станції «Історичний музей» до станції «Площа Урицького» довжиною 2,1 км із однією станцією і від станції «Героїв праці» до станції «Дружби народів» довжиною 1,7 км із однією станцією, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.