КРИМІНАЛ. Що дах час від часу потрібно ремонтувати — знають усі. А що ремонт буває приводом незаконного привласнення коштів — відомо далеко не кожному. Працівники СБУ викрили недавно факт привласнення службовими особами одного із столичних товариств з обмеженою відповідальністю державних коштів, виділених для проведення будівельних робіт на Канівській ГЕС. Мова йшла саме про ремонт даху кількох будівель гідроелектростанції.

Ремонтували його київські будівельники чи ні — поки що достеменно невідомо, адже після того минуло добрих чотири роки. Угоду на послуги уклали з одним із підприємств.

Зате точно встановлено ретельною перевіркою, що відповідальні посадові особи будівельної компанії виготовляли фіктивні акти прийому виконаних підрядних робіт, в яких було завищили їхню вартість більш як на 350 тис. гривень. Саме на основі цих документів державна установа й перерахувала кошти, якими заволоділи службові особи будівельної компанії. У подальшому незаконно одержані кошти плавно перетікли на розрахункові рахунки товариства, були переведені в готівку і використані на власні потреби.

Зрозуміло, спритники сподівалися, що ніякий комар тут носа не підточить. Однак слідчий відділ Управління СБУ в Черкаській області, як повідомила прес-група УСБУ в Черкаській області, порушив кримінальну справу за відповідними статтями Кримінального кодексу України, санкції яких передбачають позбавлення волі на строк до 12 років. Слідство триває.