ЗАХОПЛЕННЯ

Одеське Куликове поле заквітчалося кактусами у кількості та розмаїтті,
небаченому навіть на їхній батьківщині

Більше 3 тис. рослин виставили шанувальники кактусів з Києва, Харкова, Вінниці, Миколаєва та інших куточків нашої країни. Всеукраїнську виставку організував Одеський фонд любителів кактусів «Астеріас», представник якого Віктор Писаренко запевнив, що цього року фонд проводить збір пожертв для вихованців дитбудинків.

Віктор Володимирович віддав кактусам майже 40 років. Вважає це справою цілком чоловічою — «погляньте на наші стенди — кактусами займаються переважно чоловіки». Молодий одесит Денис придбав на виставці свого першого кактуса і не приховує захоплення: «Вони — шикарні, вони такі ж незалежні, як коти і дуже витривалі».

— Вони ще й різні, — додає Віктор Писаренко, — колючі й абсолютно гладенькі, двометрові гіганти та карлики розміром з монету, такі, що цвітуть регулярно, й такі, де квітка з’являється рідко і непередбачувано, мов диво.

«Ми просто хотіли поставити його біля комп’ютера — щоб він вбирав негативну енергетику», — пояснює мотиви свого придбання молода пара.

Віктор Писаренко спростовує ефективність такого захисту.  А от рослина через таке безглузде застосування може зачахнути,  адже вона може обходитися без води, та аж ніяк — без сонця.

Шестирічний Денис каже, що в їхній оселі за кактусами доглядає бабуся, проте сподівається, що згодом цю почесну справу довірять і йому. Хлопчику кактуси до вподоби — «вони колючі, тому що дуже гарні».