БЕЗПЕКА. Піротехніки Волині під час різдвяних свят знешкодили 13 боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.  Поблизу села Верба Володимир-Волинського району у лісовому масиві на кордоні із Турійським районом піротехніки дістали із землі дев’ять протитанкових мін взірця 1935 року.

— На місці, де вони були виявлені, свого часу пролягала дорога, з одного боку якої є болото. У часи Другої світової війни на ній, як розповіли старожили, було створене кероване мінне поле. Шаховим порядком через два метри чатували тут на свою криваву здобич протитанкові міни, — розповів учасник розмінування Юрій Савицький. — Після підриву цього мінного поля у вже далекі воєнні роки «спрацювали» не усі боєприпаси...

Крім того, під час новорічних свят працівники піротехнічної групи забрали і підірвали у спеціально відведеному місці виявлені селянами у селах Овлочин та Осьмиговичі Турійського району під час земляних робіт дві мінометні міни.

Як розповів керівник групи піротехніків Дмитро Зюльков, за минулий рік сапери управління МНС України в області знешкодили понад 4 тис. боєприпасів часів Першої та Другої світових воєн. У тому числі — 53 авіабомби, 471 артилерійський снаряд, 148 мінометних мін та 58 гранат.