ЗАВДАННЯ

МНС жорстко контролюватиме виконання робіт на майданчику ЧАЕС

Президент Віктор Янукович заслухав доповідь міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги щодо початку реалізації робіт з будівництва нового конфайнменту на Чорнобильській АЕС. Зустріч відбулася в резиденції Президента в с. Нові Петрівці (Межигір’я).

Глава держави наголосив: подолання наслідків Чорнобильської катастрофи виключно важливе як для України, так і для всієї світової спільноти. Він нагадав, що торік обговорював з керівництвом Європейського банку реконструкції та розвитку роботу Групи управління проектом «Укриття» і поцікавився в міністра, наскільки вдалося просунутися в питанні підвищення ефективності керування зазначеним проектом.

Звертаючись до Віктора Балоги, Президент наголосив на тому, що Україна має чітко виконувати свої зобов’язання, пов’язані з фінансуванням проектів на майданчику ЧАЕС.

По завершенні зустрічі з цього приводу Віктор Балога заявив: нині важливо забезпечити виконання робіт на ЧАЕС у рамках термінів, узгоджених з ЄБРР, і завершити роботи до 2015 року. «У квітні 2012 року ми побачимо, як іде монтаж арки на майданчику Чорнобильської АЕС», — сказав міністр.

Також керівник МНС доповів главі держави про готовність відомства до убезпечення території України від весняної повені та паводків.

Окрім цього, під час зустрічі було звернено увагу на стан пожежної безпеки, особливо на об’єктах із масовим перебуванням дітей. Президент нагадав, що нещодавно доручив уряду та місцевим адміністраціям вжити заходів щодо запобігання виникненню пожеж.

А МНС має встановити жорсткий контроль за дотриманням правил пожежної безпеки на об’єктах з постійним або тимчасовим перебуванням дітей.

Як повідомляє прес-служба Президента, в контексті наближення Євро-2012 глава держави поцікавився й ходом впровадження системи екстреної допомоги населенню за єдиним номером 112.