КОНТАБАНДА. Днями державна скарбниця побагатшала на два мільйони гривень – саме на таку суму рішенням суду конфісковано ноутбуки, які намагалися перевезти через українсько-російський кордон четверо громадян України. Їх затримали співробітники СБУ в лютому цього року поблизу села Нова Гута Середино-Будського району Сумської області, коли вони трьома машинами везли 400 ноутбуків провідних світових брендів. Стосовно організатора і перевізників було порушено кримінальну справу.

За повідомленням прес-групи УСБУ в Сумській області, рішенням Середино-Будського районного суду одного зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України (організація замаху на вчинення контрабанди за попередньою змовою групою осіб), а трьох його спільників – у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 (замах на вчинення контрабанди за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Організатор протиправної оборудки одержав арешт строком на 6 місяців, а його спільники - позбавлення волі на 3 роки з іспитовим терміном рік. Предмети контрабанди, а також знаряддя вчинення злочину – вантажні автомобілі – конфісковано у прибуток держави.