ПОЗИЦІЯ

Підписання Президентом Віктором Януковичем закону про доступ до публічної інформації свідчить про демократичний європейський рух України. Про це заявив представник глави держави у Верховній Раді Юрій Мірошниченко.

Саме ухвалення цього закону і нової редакції закону про інформацію було б неможливим без принципової та послідовної позиції Президента. Вони є революційними за змістом, оскільки дають змогу кожному громадянину, громадській організації, засобам масової інформації в найкоротші терміни отримати відповіді на свої інформаційні запити, а також стануть дієвим механізмом запровадження демократії, коли громадяни зможуть контролювати владу.

Глава держави розглядає ці закони не лише як елемент публічності, відкритості, прозорості та підконтрольності влади, а ще й як важливий інструмент боротьби з корупцією, передає УНІАН.

Ці документи надійшли на підпис глави держави 19 січня, тож він ухвалив відповідне рішення в рамках визначених Конституцією термінів.

Юрій Мірошниченко наголосив, що завдяки політичній волі Президента впроваджуються дієві механізми, які просувають країну шляхом демократії та євроінтеграції - нарешті красиві гасла наповнюються реальним змістом.