Сьогодні, нагадують у Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва,  згідно з чинним законодавством планові перевірки суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику проводяться не частіше ніж двічі на рік. Із середнім ступенем — один раз на два роки, з незначним — лише один раз на п’ять років.

Але Держпідприємництво опрацювало та погодило розроблений Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України проект постанови, яка передбачає зменшення кількості та частоти контрольних заходів у сфері карантину рослин та упорядкування обстеження території країни на предмет виявлення карантинних організмів.

Документ поширюватиметься, зокрема, на суб’єкти господарювання, пов’язані з виробництвом, переробкою, зберіганням, транспортуванням і торгівлею рослинами та рослинними продуктами, користуванням землею, лісом, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення, багаторічних і лісових насаджень.

А зміни полягають ось у чому: якщо у підприємця під час двох або більше планових перевірок не виявлено порушень, то такого суб’єкта можна перевіряти у разі віднесення його до високого ступеня ризику не частіше ніж один раз на рік,  до середнього — лише один раз на три роки. Якщо ж порушення таки виявили, то підприємця зможуть контролювати у разі віднесення його до високого ступеня тричі на рік, до середнього або незначного — двічі на рік.