ТРАГЕДІЯ. Поблизу міста Свердловськ Луганської області на непрацюючій з 1997 року копальні  під час видобутку вугілля постраждали люди.

Задимлення у вентиляційному стволі «копанки» сталося на глибині понад 300 метрів. Одному з нелегальних гірників вдалося врятуватися, з опіками кінцівок він утік. До рятувальних робіт були залучені три відділення 7-го воєнізованого гірничорятувального загону, а також спеціалізовані служби цивільного захисту (оборони) міста, посильну допомогу надало ДП «Свердловськантрацит». Але пожежу вдалося ліквідувати лише через два дні. Здолавши вогонь, дістали й тіло загиблого гірника. В цілому, за попередніми даними, у копальні перебували три гірники віком до 40 років. На вимогу родичів пошукові роботи тривають.

Фахівці схиляються до версії, що причиною надзвичайної події стало загоряння вугільного пилу або сміття. Справу взяла на особливий контроль прокуратура області. Організатори «копанки» затримані. Начальник відділу зі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в Луганській області Тетяна Погукай повідомила, що біля «копанки», де виникла пожежа, розташоване фермерське господарство, власник якого може бути причетний до незаконної розробки вугілля. Земля оформлена «для випасу великої рогатої худоби». Ділянка саме й була огородженою, ніби щоб заганяти туди худобу.