КРИЗА. Корпорації Olympus, що гостро потребує грошей, надходять пропозиції про допомогу від деяких найбільших японських компаній. Вони можуть інвестувати в Olympus близько 100 мільярдів єн (1,3 мільярда доларів), передає УКРІНФОРМ з посилання на Wall Street Journal. 

Зокрема, Sony розглядає можливість купівлі 30% частки акцій в Olympus. Співпраця з цією корпорацією дозволила б Sony почати працювати в нових сегментах споживчої електроніки.

Мова йде, між іншим, про те, щоб скористатися нинішнім переважанням Olympus на ринку ендоскопів та інвестувати саме в цей перспективний напрям. Водночас не виключається використання оптичних сенсорів і дисплеїв в ендоскопічному обладнанні Olympus, які виробляються Sony, що підвищить його якість і функціональні можливості.

Компанія Terumo, що виробляє техніку для переливання крові, також пропонує Olympus посилити співпрацю в сфері виробництва нової медичної техніки і матеріалів. До речі, дана компанія вже придбала 2,5 % акцій Olympus. Про свій намір допомогти Olympus також повідомив глава компанії Fujifilm Сігетака Коморі.

Як відомо, сьогодні компанія Olympus намагається подолати наслідки гучного скандалу навколо своєї звітності, що став найбільшим в Японії за останні роки. У листопаді минулого року компанія призналася, що за останні 13 років приховала від акціонерів збитки від інвестицій в розмірі 1,5 мільярда доларів.