Відомий вінницький майстер Петро Пипа зобразив портрети загиблих учасників Революції гідності та полеглих «кіборгів», які захищали Донецький аеропорт, на курячих і гусячих яйцях. Його роботи, виконані у техніці дряпанки, а також твори з різьби по дереву на тему боротьби за Незалежність України доби козаччини, становлять тематичну виставку «Козацької слави повік не здолати», яка до Дня Героїв Небесної Сотні відкрилася в обласному художньому музеї.

Портретною шкрябанкою майстер займається понад 20 років. Він працював лісником, а за покликанням писанкар і різьбяр. Ескізів не робить, а відразу на яйці гострою бритвою дряпає малюнок. Цю колекцію він створював протягом року. «Коли я першу роботу виконав, мені сподобалась вона, відчуття мармуру. Не землі, а мармуру — це вічність», — сказав Петро Пипа.  В експозиції представлено 101 портрет Героїв Небесної Сотні і 26 портретів «кіборгів». Петро Пипа — майстер і справжній патріот. Він створив галерею, присвячену пам’яті світлих воїнів — борців за права та свободу людей, учасників акцій протесту, загиблих під час Революції гідності у Києві в січні-лютому 2014 року, які віддали життя за краще майбутнє українського народу. «Це унікальна колекція, тому що ідея оберегу, але в символі, в образі людини  — це якраз нова думка, але така, що іде глибоко по традиції народного мистецтва», — зазначила  на відкритті виставки мистецтвознавець Тетяна Журунова.

Найбільше різьблених сюжетів майстер Петро Пипа присвятив героїчній добі козаччини, а цього року взявся до теми сучасної української героїки