НАША МАРКА. Антимонопольний комітет і центральна галузева дегустаційна комісія української корпорації з виноградарства і виноробства «Укрвинпром»забракували 30% перевіреного вітчизняного вина.

Про це на прес-конференції сказав голова дегустаційної комісії Едуард Михайлянц.

«З 73 зразків вітчизняного виробництва забраковано 22 зразки. Це дуже високий відсоток», - сказав він.

Більшість забракованої продукції - це вино в тетрапаках.

Заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін повідомив журналістам, що наприкінці липня в комітет було звернення щодо низької якості вина в Україні і за цим фактом комітет почав розгляд справи.

Було прийнято розпорядження про призначення експертизи фахівцями Міністерства аграрної політики і продовольства, Державної інспекції сільського господарства, Державної податкової служби, Державної інспекції по захисту прав споживачів і «Укрвинпрому».

У рамках розслідування було закуплено по 103 зразки виноробної продукції в найбільших торгових мережах, зокрема 73 види продукції від 23 вітчизняних виробників і 30 видів продукції іноземних виробників (Молдови, Грузії, Італії, Іспанії, Чилі, Німеччини, Франції та Угорщини).

Закуповувалися тихі столові вина в основному нижньої цінової категорії.

Засідання дегустаційної комісії проходило 4-5 жовтня.

Після оформлення результатів дегустації будуть проведені лабораторні дослідження цієї продукції в 2 незалежних лабораторіях.

За словами Кузьміна, результати лабораторних досліджень можуть бути представлені через 1-1,5 місяці - в листопаді-грудні.

ТСН