КРИМІНАЛ

Правду кажуть, що яблуко від яблуні недалеко падає. На Вінниччині у місті Жмеринці батько з сином створили родинну спілку з викрадення каналізаційних люків і надмогильних хрестів. Протягом тривалого часу міліціонери патрулювали нічні вулиці, перевіряли пункти прийому металобрухту, але впіймати зловмисників їм не вдавалося. А майже щоночі зникали по одній-дві кришки. Почали з'являтися постраждалі. У відкриті люки потрапили два автомобілі. Одночасно люди почали скаржитися на те, що на цвинтарі з могил хтось краде металеві хрести.

Допомогли розкрити злочин пильні громадяни, які бачили вночі біля цвинтаря двох чоловіків на "Запорожці" білого кольору. З номерного знака вони запам'ятали лише перші дві цифри. Було складено фоторобот зловмисників. Працівники міліції перевірили базу даних реєстрації автомобілів та з тридцяти "Запорожців" вирахували потрібний. А коли працівники ДАІ зупинили це авто, з'ясувалося, що у "водія" - 25-річного безробітного місцевого жителя, - немає ні посвідчення водія, ні документів на автомобіль. Він зізнався у скоєному. "Запорожця" їм дав, щоб відремонтували, знайомий батька. На ньому вони викрали 16 люків та 8 надмогильних хрестів. Перші по 50 грн здавали у пункт прийому металобрухту. А хрести різали болгаркою і теж здавали на металобрухт.

Як повідомив начальник карного розшуку Жмеринського райвідділу міліції Михайло Васильєв, щодо батька з сином, а також людини, яка приймала крадене, порушено кримінальні справи.