ТЕЛЕМІСТ. Україна і Польща практично готові до старту фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. На цьому наголосили учасники телемосту «Варшава – Київ. 100 днів до Євро-2012», організованого Польським інформагентством PAP спільно з УНІА «Укрінформ», який відбувся учора.

За словами віце-прем’єр-міністра – міністра інфраструктури  Бориса Колеснікова, Україні вдалося здійснити значний прогрес за останні півтора року. «Обидві країни практично готові до чемпіонату. Україна має чотири нових аеропорти з трьома новими злітно-посадковими смугами, а також підготувала чотири стадіони. Ми зробили це фактично за 18 місяців. Ніхто в Європі немає подібного досвіду». У свою чергу операційний директор УЄФА Мартін Каллен наголосив, що підготовка до чемпіонату за 100 днів до його початку перебуває під повним контролем організаторів, водночас зазначивши, що  надзвичайно високі ціни на розміщення в деяких готелях створюють поганий імідж Україні напередодні Євро-2012.

Завтра, 29 лютого, у першому матчі на варшавському «Народовому» поляки зіграють у товариському матчі з португальцями. Саме запізніле введення в експлуатацію арени, на якій відбудеться офіційне відкриття турніру, досі вважалося найголовнішим недоліком  підготовки сусідньої країни до європейської першості.