У Вінниці провели благодійний аукціон, лотами на якому були вироби, зроблені учасницями конкурсу «Міс Вінниця-2016». Вони представили свої картини, вишиті хрестиком та бісером, рушники, ікебани з паперових квітів тощо. Наприклад, Катерина Гладка принесла в’язану шапку та шарф у жовто-блакитних кольорах. «В’язані речі завжди стильні, модні і зберігають позитивну енергетику та тепло людини, яка їх зробила.  Гадаю, такі заходи, як благодійний аукціон, украй важливі. Я дуже рада, що змогла долучитися та зробити свій внесок у допомогу захисникам Вітчизни», — сказала вона.

Найактивнішим учасником аукціону став Карл Гігінеішвілі, який придбав лоти на загальну суму 20 тисяч 500 гривень та отримав спеціальний приз від міського голови Сергія Моргунова — останнє видання книги про історію Вінниці. «Ми зібралися тут, щоб допомоги нашим воїнам, які зараз перебувають у важких умовах. Вишиті картини, які я придбав, розміщу в офісі на роботі. До речі, лоти, придбані на аукціоні торік, також зберігаю. Книга від міського голови — це корисний подарунок, адже вона про історію нашого міста», — зазначив він.

Загалом на благодійному заході зібрали 32 тисячі 400 гривень, які передали благодійному фонду «Подільська громада» на підтримку українських військових на сході країни. До речі,  за кошти, які зібрали торік під час аналогічного аукціону, придбали медичну установку для госпіталю в зоні АТО.

«Кожна з 16 фіналісток конкурсу «Міс Вінниця-2016» представила свої лоти на аукціоні. Також у нас проводиться благодійна лотерея, призами в якій дарунки, надані відомими в місті людьми: це картини від художника Федора Панчука, диски з автографами від Віктора Бронюка, книги від колекціонера Володимира Козюка…» —  розповів директор міського палацу мистецтв Євген Майданик.