КОНКУРС. Уже восьмий рік поспіль всекримський конкурс «Змагаймось за нове життя!», присвячений геніальній українській поетесі Лесі Українці, збирає численну армію шанувальників поетеси. Його започаткувала громадська діячка та меценат  з Торонто Марія Фішер-Слиж.

«Щорічно кількісний та якісний склад учасників  зростає — нині їх майже тисяча, та й географія проведення конкурсу розширюється», — завважила голова оргкомітету заходу Тетяна Захарова.

Цього року конкурс тривав кілька днів, традиційно розпочавшись з номінації «Малюнок». 117 учнів та студентів створювали, малювали картини за темами Лесиних творів багатьма техніками в кількох жанрах. Ще майже 350 робіт надійшло до оргкомітету поштою.

Традиційними залишилися для конкурсу і номінації «декламація», «інсценізація», «твір», «науково-пошукова робота», додалася  — «аудіовізуальний твір», появу якої підказало саме життя.

— Дитячі виступи часом не вкладаються у відведені 10 конкурсних хвилин. Тому учасники почали надсилати диски з повними своїми сценаріями та музичними композиціями, — пояснила Тетяна Захарова.  В цьому змаганні взяли участь 34 роботи. Журі конкурсу вразило те, що до цієї номінації долучилась не лише недосвідчена молодь, а й ті, хто професійно створює програми для дітей.

Альона Литенко з Бахчисарайської гімназії отримала дві нагороди в номінації малюнок. Фото Людмили ЩЕКУН

Приємною новиною для організаторів конкурсу стало і те, що на популярний захід звернуло увагу  Міністерство освіти Криму. Для дітей та їхніх викладачів, крім щорічних грамот від відомства, передбачили і подарунки. Але найбільша перемога, як вважає пані Тетяна, це те, що змагання внесли до переліку заходів Міносвіти. 

Переможцям вручили  дипломи, грошові премії, подарунки. На них також чекає поїздка-екскурсія до Ялти в музей Лесі Українки.