Руслан та Валерій дуже задоволені новорічними подарунками. Фото прес-служби Черкаської ОДА

Сім’я Войцехівських, у якій, крім мами Вероніки, ще двоє синів, тепер житиме у двокімнатній квартирі в центрі Черкас. Ключі від нового помешкання родині загиблого бійця вручив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Євген Войцехівський (позивний «Чех») командував окремим підрозділом «Холодний Яр» у складі штурмового батальйону «Айдар». Він поліг у бою на Луганщині. Загиблий родом із Кам’янки, жив у Смілі. Тут досі мешкає його родина — разом туляться в батьківській хаті.

— Навіть не мріяла про квартиру в обласному центрі, — розповідає вдова Вероніка Войцехівська. — Сподівалася хоч у Смілі мати дах над головою. Ми всі дуже щасливі. Розуміємо, що нині тяжко державі, але вона не забуває про дітей загиблих бійців.

Обоє синів загиблого з нетерпінням очікують на входини. Старшому Валері — шість років. Русланчик на два роки менший. Кажуть: мріють бути козаками та боронити країну, як тато. Коштом держави, як розповіли в облдержадміністрації, для родин загиблих бійців та інвалідів війни першої і другої груп уже придбано п’ять квартир. Невдовзі для родин учасників АТО планують придбати ще 12.

Не забувають про родину айдарівця й побратими. До Новорічних свят вони привезли його дітям подарунки. Товариші загиблого розповідають: невдовзі створять підрозділ «Чорна сотня» імені свого командира «Чеха». Разом захищатимуть рідну землю.