ПРОГРАМА

До 2017 року усі військовослужбовці матимуть житло. Про це повідомив УНІАН директор департаменту капітального будівництва Міністерства оборони Едуард Шевчук, посилаючись на нову редакцію "Комплексної програми забезпечення житлом військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу, посадових осіб митної служби та членів їх сімей", яка була ухвалена 15 грудня 2010 року.

Головні зміни у програмі містяться в принципах її фінансування та нових законодавчих можливостях. Тож директор профільного департаменту Міноборони наголосив: для її виконання потрібно 13,4 млрд грн, 46% з яких мають бути виділені з Державного бюджету, решта - з інших джерел. "Останнім часом ми активно працюємо над розширенням форм забезпечення житлом військовослужбовців, залучення небюджетних коштів для будівництва житла на землях оборони", - зазначив він.

Едуард Шевчук також повідомив, що нині у Міноборони є 157 об'єктів, на 53-х із яких вже ведеться будівництво, на решті - проектні роботи. "Загальна кількість квартир, які мають бути збудовані за сім наступних років на всіх цих майданчиках, буде достатньою для забезпечення нинішніх 45 тис. сімей безквартирних військовослужбовців та створення певного фонду службового житла", - резюмував він.